Martin Wisata

Martin Wisata Wielrennen

Mountainbiken in de meest mooie en afgelegen plekken op de wereld. Voor Martin en zijn vrouw betekent dat alles, zowel in hun vrije tijd als op professioneel vlak. Het in Oostenrijk geboren echtpaar emigreerde 15 jaar geleden naar Australië, en startte daar hun bedrijfje Rocky Trail Entertainment. De twee enthousiaste mountainbikers organiseren jaarlijks meer dan 20 wedstrijden aan de Australische oostkust: Zowel Cross Country als Enduro en Downhill zijn heirbij als MTB-disciplines vertegenwoordigd. Hun visie: MTB- enthousiastelingen uit heel Australie bij elkaar brengen, en samen in de uitgestrekte landschappen mooie momenten beleven. Hun Motto: “Let us tempt you to race the mountainbike events that rock!“

Profiel

Profiel

Geboren
1977 in Oostenrijk

Discipline
Mountainbike

Overzicht geboekte successen

Overzicht geboekte successen
9 Deelnames aan de Crocodile Trophy Australië:
2018: Top 10 van het algemeen klassement & 3e van zijn leeftijdscategorie

2016: het winnen van de teamranking van de Mongolia Bike Challenge

Voor Martin zijn het niet de behaalde podiumplaatsen die zijn succes bepalen; een gevoel van persoonlijk succes en tevredenheid over zijn race krijgt hij vooral wanneer hij een goede groep vindt die de race domineert, en waarmee hij in de eindsprint nog een keer kan aanvallen.

Martin, hoe ben je eigenlijk in de wielersport terechtgekomen?

Toen we in 2003 naar Australië vertrokken zijn, hebben we per fiets Sydney en omgeving verkend. Daarbij hebben we vrienden leren kennen die ons over een 24-uurs MTB race verteld hebben. Daar hebben we dus met een team aan meegedaan, en dat was het begin van een lange serie wedstrijddeelnames. In 2008 begon ik samen met mijn vrouw met het organiseren van MTB- events aan de oostkust, dus ook als ondernemers staat bij ons de mountainbikesport in het middelpunt. Dat lukt, omdat we er beide zoveel plezier aan beleven.

Wat zijn je doelen, zowel in de sport als in het leven?

Ik ben nu 40, en in de beste fysieke vorm van mijn leven. Dat wil ik graag zo houden, en ik denk dat cardio- gerichte sporten de beste manier zijn om fit te blijven. Het is mijn doel in het leven om plezier te hebben. Dat klinkt misschien een beetje simpel, maar wanneer je plezier hebt met je familie, in je werk, en in je vrije tijd gaat alles veel makkelijker!

Wat waren je grootste successen tot nu toe?

De laatste paar jaren heb ik een aantal keer op het podium gestaan bij de Australische Crocodile Trophy. Dat was in ieder geval op sportief vlak mijn grootste succes, vooral wanneer je daarbij naast iemand staat die al eens de gele trui heeft gedragen in de Tour de France.

Wat is je favoriete gebied of regio om te fietsen?

Mij bevalt eigenlijk elke regio waar ik kan fietsen, maar vooral Mongolië vind ik ongelofelijk mooi.

Wat doe je het liefste als je niet op de fiets zit?

Uitrusten, goed eten, en samen met mijn zoon met lego spelen.

Wat betekent owayo voor jou?

Een tof merk, en een goede partner. Er zijn vele producenten van fietskleding, maar er zijn er maar weinig met zo’n klantenservice.

Wat is je lievelingsproduct van owayo, en waarom?

Het gehele productassortiment bevalt me, omdat ik voor werkelijk elke weersituatie mijn outfit kan samenstellen, zodat ik het noch koud, noch te warm heb. Een specifiek lievelingsproduct heb ik dus niet - het totaalplaatje functioneert precies zoals het moet!