Een kort overzicht van handbalregels

Handbal voor beginners: een guide voor je eerste handbalwedstrijd

Handbal is een gecompliceerde sport met een genuanceerd reglement. Voordat een leek zich tot prof kan ontwikkelen moet hij een aantal handbalwedstrijden hebben gezien. In deze bijdrage willen wij de belangrijkste handbalregels uitleggen, zodat je bij je eerste ervaringen met handbal niet de draad kwijtraakt door alle worpen en vrije worpen. Aan het einde vind je dan nog een interactieve infographic met alle regels die op het veld gelden.

verder lezen...

Bikefitting: De juiste framemaat en de meest efficiënte zitpositie bepalen

Een interview met fietsexpert Klaus Jockers

Een correcte zitpositie op de fiets draagt niet alleen bij aan het fietsplezier, maar kan ook de prestaties verhogen en lichamelijke problemen voorkomen. Waar je op moet letten bij de bikefitting en wat de juiste framemaat is, doet fietshandelaar Klaus Jockers in dit interview uit de doeken.

verder lezen...

Tips voor je Alpentocht per fiets

Uitrusting en route voor de oversteek van de Alpen

Professionele sporters, sportfietsers of beginners, heel wat mensen dromen ervan over de Alpen te trekken met de fiets. Wij hebben Lukas Stöckli, vroeger lid van de Zwitserse wielerploeg en schrijver van ‘Luki’s Bikefibel’ (‘handboek’ voor de fietssport), gevraagd wat nu echt telt. Hoe heb je als leek nodig aan voorbereiding, uitrusting en coaching? Welke trajecten en routes zijn de mooiste en geschikt, niet alleen voor gevorderden, maar ook voor beginners?

verder lezen...

Marathontraining voor beginners

Tips voor de training van de Hahner tweeling: van voorbereiding tot loop

Jij wilt dus je eerste marathon bedwingen? Proficiat met de eerste stap! Om de eindstreep te bereiken, kan de beroemde marathon-tweeling Anna en Lisa Hahner je voorzien van de belangrijkste informatie over training, voeding en de loop zelf.

verder lezen...

De dierlijke namen van de ijshockeyteams

Van de NHL tot Europa

De Pittsburgh Penguins die spelen in de beroemde National Hockey League, de Haaien uit Keulen uit de Duitse ijshockeycompetitie, of de Amsterdam Tigers uit de hoogste Nederlandse en Belgische competitie, het is opvallend hoe vaak ijshockeyteams over de hele wereld naar dieren zijn genoemd. Wij zijn op onderzoek uitgegaan waarom dit zo is en waar die namen eigenlijk vandaan komen. De antwoorden en nog meer feiten over dit spannende onderwerp kom je hier te weten.

verder lezen...

Winterse fietssport

Tips voor veilig fietsen in winter en voorjaar

Hoewel de winter al begin maart het einde nadert, moeten sportfietsers ook in het voorjaar deels nog rekening houden met sneeuw en ijs. Wij laten je zien hoe je ook bij lage temperaturen niet hoeft af te zien van je favoriete sport. Om ervoor te zorgen dat je plezier beleeft en ook de veiligheid niet te kort komt, hebben wij een overzicht van de belangrijkste tips en informatie voor je samengesteld.

verder lezen...

Compensatietraining in de wielersport

Zo blijf je fit en gezond

Met name in de wielersport is een evenwichtige training van zeer groot belang, omdat eenzijdige belasting tot langdurige blessures kan voeren. Maar met de juiste compensatietraining kun je met succes musculaire disbalans voorkomen. Wij tonen zes alternatieve sportsoorten.

verder lezen...

Joggen in de winter?

Met deze tips blijf je ook bij koud weer fit en gezond

Als je ook in het koude jaargetijde fit wilt blijven en wilt gaan joggen, moet je een paar dingen in de gaten houden. Wij leggen uit waarom joggen in de winter zeker gezond kan zijn en hoe je je het beste tegen de kou kunt wapenen. Lees onze tips voor een prima voorbereiding op het joggen in de winter!

verder lezen...

Sportvoeding

Perfecte voeding voor, tijdens en na de training

Als je je niet goed voedt, zul je nooit optimaal kunnen presteren en de gewenste sportieve successen kunnen halen. Wij leggen uit wat je vóór, tijdens en na de training het beste kunt eten.

verder lezen...

Van WerraMan tot de Ironman van Hawaii:

Een interview met topsporter Philipp Mock

Het is een droom voor vele triatleten: een deelname aan de Iron Man van Hawaii! Voor de 28-jarige Philipp Mock is deze droom in 2016 voor de tweede keer uitgekomen. Wij hebben met Philipp gesproken over zijn carrière als triatleet. Lees hier wat hem motiveert en welke vijf tips hij voor duursporters heeft.

verder lezen...

Alles is ooit begonnen met een bal

De geschiedenis van het voetbal

Voetbal laat de harten van sportliefhebbers over de hele wereld hoger slaan. Maar voor de oorsprong van deze fascinerende sport moeten we duizenden jaren teruggaan in de tijd. Verken de geschiedenis van het voetbal aan de hand van onze interactieve timeline en kom meer te weten over je favoriete sport!

verder lezen...

Fit dankzij een trainingskamp

Basketballtrainer Kay Blümel vertelt ons wat het geheim van een goed trainingskamp is

Fit aan het seizoen beginnen dankzij een trainingskamp. In dit expert-interview vertelt Kay Blümel, Bondscoach van het Duitse Onder 18 Basketbalteam waarom een trainingskamp zinvol is en waar de prioriteiten moeten liggen.

verder lezen...

Wereldrecord!

Christoph Strasser fietst van Perth naar Sydney binnen 7 dagen

Op 16 januari 2017 was het zo ver, de succesvolle ultra wielrenner Christoph Strasser bereikte na 6 dagen, 10 uur en 58 minuten het Sydney Opera Huis en verpulverde daarmee het oude wereldrecord over de 3950 km lange route van west naar oost Australië.

verder lezen...

Australisch record van Perth-Sydney.

Een interview met 2 recordhouders

Wolfgang Fasching en Gerhard Gulewicz zijn vroegere recordhouders van het Perth - Sydney record. De door owayo gesponsorde ultra-fietser Christoph Strasser zal 10 januari van start gaan om het huidige record te verbreken door deze afstand binnen 7 dagen te overbruggen. Wij hebben met zijn voorganggers gesproken over hun ervaringen.

verder lezen...

Het sporttruitje door de jaren heen

Van Friedrich Ludwig Jahn, de oervader van de Duitse turnbeweging, tot nu

Van katoenen hemd tot moderne hightech sportkleding. Wij kijken terug op een geschiedenis van het sporttruitje van meer dan honderd jaar, waarin niet alleen het materiaal van het hemd, maar ook de vormgeving duidelijk is veranderd.

verder lezen...
feedbackStarfeedbackStarfeedbackStarfeedbackStarfeedbackStar
www.owayo.nl is gemiddeld met 9.2 van 10 sterren beoordeeld op basis van 1317 eKomi-klantbeoordelingen