Magazine overzicht Trivia & sportgeschiedenis

Artikelen  Trivia & sportgeschiedenis  

Spelduur, tijdregels, en overtredingen: de basketbalregels in het kort

Behoud het overzicht, en word een basketbal-pro

Wanneer je je nog maar sinds kort in basketbal interesseert, stellen begrippen als goaltending, rebound, of shot clock je waarschijnlijk voor vele vraagtekens. Daar is echter wat aan te doen: met de volgende spoedcursus basketbalregels kun je voor de televisie of in de sporthal al snel meekomen.

De dierlijke namen van de ijshockeyteams

Van de NHL tot Europa

De Pittsburgh Penguins die spelen in de beroemde National Hockey League, de Haaien uit Keulen uit de Duitse ijshockeycompetitie, of de Amsterdam Tigers uit de hoogste Nederlandse en Belgische competitie, het is opvallend hoe vaak ijshockeyteams over de hele wereld naar dieren zijn genoemd. Wij zijn op onderzoek uitgegaan waarom dit zo is en waar die namen eigenlijk vandaan komen. De antwoorden en nog meer feiten over dit spannende onderwerp kom je hier te weten.

Alles is ooit begonnen met een bal

De geschiedenis van het voetbal

Voetbal laat de harten van sportliefhebbers over de hele wereld hoger slaan. Maar voor de oorsprong van deze fascinerende sport moeten we duizenden jaren teruggaan in de tijd. Verken de geschiedenis van het voetbal aan de hand van onze interactieve timeline en kom meer te weten over je favoriete sport!

Het sporttruitje door de jaren heen

Van Friedrich Ludwig Jahn, de oervader van de Duitse turnbeweging, tot nu

Van katoenen hemd tot moderne hightech sportkleding. Wij kijken terug op een geschiedenis van het sporttruitje van meer dan honderd jaar, waarin niet alleen het materiaal van het hemd, maar ook de vormgeving duidelijk is veranderd.