Milieuvriendelijk verantwoord

Milieuvriendelijk verantwoord

Milieuvriendelijkheid. Niet praten maar doen.

Wie op deze wereld leeft en haar resources gebruikt, draagt een verantwoordelijkheid. Als bedrijf willen en moeten we een goed voorbeeld geven. Dat waren we ons vanaf het begin af aan al bewust. Daarom zijn we niet pas gisteren begonnen onze woorden in daden om te zetten, maar werken er vanaf dag één aan onze processen en producten zo milieuvriendelijk mogelijk te maken.

Duurzame energie

Duurzame energie

Elektriciteit is niet iets waarvoor je kiest. Het is onmisbaar om de productie draaiende te houden. Maar een bewuste keuze maken voor het type stroom dat gebruikt wordt is wel mogelijk. Daarom gebruiken we sinds 2001 groene stroom. Daardoor hebben al we ruim 2.500 ton CO2 bespaard. We willen namelijk graag dat ook de toekomstige generatie in de frisse lucht kan fietsen.

Geen stuk te veel

Geen stuk te veel

Milieutechnisch is een product dat ongebruikt op de plank blijft liggen zeer omstreden. Helaas komt het desondanks veel voor dat bedrijven meer produceren dan daadwerkelijk afgenomen worden. Wij produceren alleen op aanvraag en voorkomen daarmee verspilling van resources.

Ökotex

Ökotex

Klein label – grote werking: het onafhankelijke Ökotex-Label garandeert dat het geteste en gecertificeerde textiel vrij is van schadelijke stoffen. Wij gebruiken uitsluitend stoffen met het Ökotex-Label.

Efficiënt gebruik van energie

Efficiënt gebruik van energie

Onze lichte en goed geïsoleerde werkplekken zijn met een actief energiemanagement uitgerust en helpen ons erbij energie te besparen.

Vermeiden van stofverspilling

Vermeiden van stofverspilling

Het doet ons bijna fysiek pijn als onze mooie stoffen verspild worden. Daarom gebruiken we intelligente systemen bij het toesnijden. Die werken zo exact dat we verspilling tot een minimum kunnen reduceren.

Papierloos kantoor

Papierloos kantoor

Bijna elke tweede gekapte boom wordt voor papier gebruikt. Wij kiezen daarom voor een bijna papierloos kantoor, waarin de printer slechts in uitzonderingsgevallen gebruikt wordt.

Recycling

Recycling

Zelfs in de efficiëntste productiefaciliteit ontstaat afval. We gebruiken gecertificeerde partners voor de verwijdering van resten. Recyclebaar materiaal wordt gerecycled.

Heb je nog vragen met betrekking tot dit thema?
Stuur een bericht naar
milieu@owayo.nl