Eisbären Bremerhaven

Eisbären Bremerhaven Basketball

De Bremerhaven IJsberen zijn een professionele basketballvereniging die sinds 2006 ononderbroken op het hoogste niveau in Duitsland spelen, de Basketball Bundesliga (BBL). De grootste successen van de IJsberen tot op heden zijn het bereiken van de halve finales in de Play-Offs van 2006 en 2010. Voor de komende jaren hebben ze zich onder headcoach Sebastian Machowski nog grotere successen voorgenomen.

owayo is sinds 2011 partner en officiele kledingsponsor van de IJsberen. Het interview voerden we in het seizoen 2015/2016 met Philip Zwiener, de destijds 30-jarige Small Forward van het team. Voor zijn tijd in Bremenhaven stond de tweemalige All Star Game deelnemer al bij TBB Trier en de Baskets Oldenburg op de vloer – eveneens in owayo tenue.

Profiel

Profiel

Opgericht
2001

Klasse
Basketball-Bundesliga (BBL, hoogste klasse)

Overzicht geboekte successen

Overzicht geboekte successen
Play-Off halve finale
2006, 2010

Hoe vaak trainen jullie en hoe verloopt een training?

Wij trainen meestal twee maal per dag. In de ochtend staat er een krachtsessie of een individuele basketball training waar je aan je eigen verbeterpunten werkt. De teamtraining is in de avond en daar bereiden wij ons voor op de volgende tegenstander en werken we aan verschillende verdedigingsvormen.

Heeft het team bepaalde rituelen?

Als team hebben wij ons rituelen voor de wedstrijd en voor de training. Daarbij heeft ook elke speler zijn eigen voorbereiding en eigen rituelen.

Wat motiveert jullie voor een wedstrijd?

Wij motiveren als team in de kleedkamer. Op het speelveld maken wij nog een cirkel en zijn er nog een paar motiverende woorden.

Hoe wordt er gefeest na een overwinning?

We gaan naar een teamgenoot toe en genieten dan in een gezellige en rustige sfeer van onze overwinning.

Wat betekent owayo voor jullie?

owayo betekent heel veel voor ons omdat wij elke training en elke wedstrijd op hun producten zijn aangewezen. Zij representeren onze vereniging naar buiten en helpen ons als team te identificeren. Wij allemaal vinden de kleding super en voelen ons goed om in hun kleding te spelen.

Wat waardeer je het meest aan jullie shirts?

Als eerste de functionaliteit van de shirts. Ze weerstaan al het zweet, zijn ademend en het voelt op de huid goed aan. Daarbij zien de shirts er goed uit en zijn er geen vervelende stickers die tegen je aan plakken omdat alles goed afgewerkt is.