Brûleurs de loups

Brûleurs de loups IJSHOCKEY

Brûleurs de Loup is een ijshockeyteam uit Grenoble, welke in 1963 is opgericht en sinds 1968 in de hoogste Franse divisie, de “Liga Magnus”, speelt. De populaire club kan terugkijken op een groot aantal successen, waaronder 7 landskampioenstitels en 4 bekertitels. In 2019 zijn ze kampioen van Frankrijk geworden. De Brûleurs de Loup spelen hun wedstrijden in de op twee na grootste ijshockeyarena van Frankrijk, de Pôle Sud" met 5.000 zitplaatsen.

Het interview voerden we met de aanvoerder Teddy Trabichet. De ervaren verdediger heeft de landstitel reeds vijf keer gewonnen en speelt sinds 2016 in Grenoble.

Profiel

Profiel

Opgericht
1963

Klasse
Ligue Magnus (hoogste Franse klasse)

Overzicht geboekte successen

Overzicht geboekte successen
Franse kampioen
1981, 1982, 1991, 1998, 2007, 2009, 2019

Franse beker
2007, 2009, 2011, 2015

Hoe vaak trainen jullie en hoe verloopt een training?

We trainen vier keer per week, ook buiten het ijs. De meeste tijd brengen we door met opwarm- of spieropbouw trainingen, die duren ongeveer 45 minuten tot een uur. Daarna gaan we het ijs op en oefenen we spelsituaties voor de komende wedstrijd.

Wat motiveert jullie voor een wedstrijd?

Ieder heeft zijn eigen gewoontes en rituelen voor een wedstrijd. Het belangrijkste is, dat het gehele team 100% op de wedstrijd gefocussed is waarvoor we ons hebben voorbereid.

Hoe wordt er gefeest na een overwinning?

In de nacht na een thuisoverwinning zingen we nog lang na met onze fans. Dat is iets van grote waarde voor ons. Het publiek is gewoon super en dat zijn bijzondere momenten voor het team waardoor de overwinning nog mooier wordt.

Wat betekent owayo voor jullie?

owayo shirts zijn erg mooi. We zijn helemaal tevreden met de kwaliteit en het design.

Wat waardeer je het meest aan jullie shirts?

Onze shirts hebben dit jaar opgenaaide Tackle Twill logo's. Dat geeft de shirts een nog hoogwaardigere uitstraling en de fans vinden het super!