Rapaces de Gap

Rapaces de Gap IJSHOCKEY

De vereniging Rapacesde Gap speelt in de SaxoPrint Ligue Magnues, de hoogste Ijshockey competitie van Frankrijk. Met 29 nationale titles ( waaronder landskampioen van Frankrijk 2014/2015 ), 37 podiumplaatsen, 2 Europacup 1 deelnamen, 1x Coupe des As en 22 spelers die ooit de Franse nationale ploeg hebben gerepresenteerd tijdens officiële wedstrijden, heeft de vereniging één van de best gevulde prijzenkasten in de Franse Ijshockey geschiedenis. De 27-jarige Franse aanvaller Kevin da Costa heeft zijn kwaliteiten bij Club des Drakkars de Caen bewezen, waar hij een groot aandeel had in het Franse landskampioenschap van 2009-2010. In het seizoen 2014-2015 stapte hij over naar Rapaces du Gap en won daarmee binnen 2 seizoenen de nationale titel en de de nationale beker. Kevin is een aanvaller die in situaties van ondertal ingezet wordt om zijn snelheid te etaleren.

Profiel

Profiel

Opgericht
1937

Klasse
Ligue Magnus (hoogste Franse klasse)

Overzicht geboekte successen

Overzicht geboekte successen
Franse kampioen
1977, 1978, 2016

Kampioen 1ste divisie
1996, 2009

Franse beker
2016

Hoe vaak train je en hoe verloopt een training?

Wij trainen 5 tot 6 keer per week met gemiddeld 2 spelen per week. Een typische training verloopt als volgt : Een lichaams en/of videoanalyse die niet op het ijs plaats vind en daarna verplaatsen wij ons naar het ijs. Dan starten we met conditie oefeningen, dan oefenen we op spelsituaties en we eindigen met het oefenen van speciale teams. Normaal gesproken sluiten we af met een partijspel.

Heeft het team bepaalde rituelen?

Iedereen heeft zijn eigen kleine rituelen maar een echte gezamenlijke ritueel hebben we niet. Al hebben wij wel een warming-up dat wij 'het nieuwe' noemen ( Puck spel met 2x raken zonder dat de puck de bodem raakt ).

Wat motiveert jou en je team bij een belangrijke wedstrijd?

De wedstrijd op zichzelf is al een ware motivatie omdat je speciaal voor dat moment hard traint. Verder is het zijn het de spelers onderling die elkaar motiveren en door de beroemde motivatiespeech van de coach.

Hoe wordt een overwinning gevierd?

Wij vieren onze overwinningen met muziek en schreeuwen de hele kleedkamer bij elkaar. Dat is een bijzonder moment wanneer je een zware fysieke prestatie hebt geleverd, je wilt de druk dan van de ketel laten en dat werkt dan perfect.

Wat betekent owayo voor je?

Voor mij persoonlijk betekent owayo een kwalitatief hoogwaardig kledingsstuk die de speler de mogelijkheid geeft om op het hoogste niveau te presteren.

Wat waardeer je het meest aan de shirts?

Ik waardeer het zeer dat de shirts zeer vergelijkbaar zijn met NHL shirts. Het geeft de speler een super gevoel en de Fight Straps op de rug zijn echt praktisch!