Niners Chemnitz

Niners Chemnitz Basketball

De Niners Chemnitz (officieel BV Chemnitz 99) is een Duitse basketballclub die sinds het seizoen 2006/2007 in de 2e Bundesliga ProA speelt. Sindsdien is het driemaal gelukt de Playoffs te behalen. In 2017 kwamen ze dicht bij promotie naar de hoogste Duitse divisie, de Basketball-Bundesliga BBL, maar moesten ze zich in de halve finale van de Playoffs gewonnen geven. De Niners spelen in de Chemnitz Arena en hebben één van de hoogste bezoekersaantallen in de ProA. owayo is sinds de zomer van 2015 de officiële kledingsponsor. Het interview voerden we met aanvoerder Michael Fleischmann. Hij speelde vanaf 2010 bij verschillende clubs in de 2e Bundesliga ProA en ondersteund sinds 2016 de Niners als Power Forward. Daarbij was hij in het seizoen van 2016/2017 de beste driepunter schutter van het team.

Profiel

Profiel

Opgericht
1999

Klasse
2e Bundesliga ProA

Hoe vaak train je en hoe verloopt een training?

Wij trainen twee keer per dag. De focus daarbij ligt op kracht- en explosiviteitstraining en basketballspecifieke oefeningen.

Heeft het team bepaalde rituelen?

Wij hebben als team nog geen vaste rituelen. Misschien komt dat nog.

Hoe motiveren jullie je voor een wedstrijd?

Iedereen heeft zijn eigen routine. Veel spelers motiveren zichzelf vooraf met muziek.

Hoe wordt een overwinning gevierd?

Sommige teamgenoten vinden het leuk om na een overwinning te feesten. We spreken dan af en hebben een goede tijd.

Wat betekent owayo voor jullie?

De hoge kwaliteit en draagcomfort.

Wat waardeer je het meest aan de shirts?

De vrijheid om ook je eigen ideeën mee te kunnen nemen. Daarnaast overtuigen de shirts ook wanneer deze lang en intensief worden gedragen.