EWE Baskets

EWE Baskets Basketball

EWE Baskets Oldenburg is een van de basketballclubs in de BBL, de hoogste liga in Duitsland. Rickey Paulding speelde 9 jaar lang in Oldenburg. Hij maakte deel uit van de teams die de German Championship in 2009 en de German Cup in 2015 wonnen.

Profiel

Profiel

Opgericht
1954 (Oldenburger TB)
Sinds 2001 als EWE Baskets Oldenburg

Klasse
Basketball-Bundesliga (BBL, hoogste klasse)

Overzicht geboekte successen

Overzicht geboekte successen
Duitse kampioen
2009

Beko BBL-beker
2015

Winnaar Champions-Cup
2009

Hoe vaak train je en wat is de afloop van een training?

Normaal gesproken trainen we twee maal per dag. ’s Ochtends oefenen we met gewichten en trainen we worpen. ’s Avonds staan we dan met het team op het veld.

Heeft het team bepaalde rituelen?

We hebben een typische routine met warming-up, worpen oefenen, etc. Circa een uur voordat een spel begint wordt er ingegooid. Een minuut of dertig voordat het spel begint warmen we ons onder begeleiding van een sportarts op.

Wat motiveert jou en je team bij een belangrijke wedstrijd?

De beste motivatie is winst voor ogen hebben. Bij belangrijke wedstrijden worden we vaak als underdog gezien. Dat is juist een extra motivatie om onze fans te bewijzen dat wij kunnen winnen.

Hoe wordt er gefeest als jullie gewonnen hebben?

We draaien een ereronde en bedanken onze fans voor hun support. Vervolgens gaan we naar het fanvak en feesten daar verder.

Wat betekent owayo voor je?

Het overgrote deel van de tijd dat ik bij Oldenburg speelde was owayo onze officiële kledingsponsor. Ik waardeer de kwaliteit van de kleding zeer. Wat ons verbindt, is dat we elkaar door dik en dun gesteund hebben.

Wat waardeer je het meest aan de shirts?

Ze zijn licht en daardoor amper voelbaar tijdens het spelen. Dat helpt, omdat je je op andere zaken kunt concentreren tijdens het spelen. Ik vind het klassieke design van onze shirts tevens erg mooi.