XCYDE Angels Donau-Ries

XCYDE Angels Donau-Ries Basketball

De XCYDE Angels Donau-Ries zijn een professioneel dames basketballvereniging dat in de hoogste Duitse klasse, de 1ste Dames-Basketball-Bundesliga (DBBL), speelt. Sinds hun promotie naar de DBBL in 2008 is het de Wohnbau Angels meerdere keren gelukt de Play Offs te bereiken. Het tot op heden grootste sportieve succes werd behaald in seizoen 2010/2011 met het winner van de Duitse Vize-beker. Het is duidelijk: in de toekomt wil het team, dat trots met hun stadsaanzicht op de shirts en shorts spelen, nog meer successen in de regio behalen. Onze geinterviewde Aleksandra Racic speelt sinds januari 2016 op de postitie van Shooting Guards voor de Angels. De 181cm lange speelster heeft eerder in Servië, Tunesië en Cyprus gespeeld. In Tunesië won ze de Tunesische Supercup en bereikte met haar team de derde plaats bij de Afrikaanse Championscup.

Profiel

Profiel

Opgericht
2008

Klasse
1ste Duitse Dames-Basketball-Bundesliga (DBBL, hoogste klasse)

Speellocatie
Hermann-Keßler-Halle

Capaciteit
2.000 zitplaatsen

Overzicht geboekte successen

Overzicht geboekte successen
Winnaar Duiste Vize-Pokal 2011

Play Offs 2011, 2012, 2013

Top4 Bekerfinale Bronze Medaille 2014

Hoe vaak trainen jullie en hoe ziet een typische training er uit?

We trainen tweemaal per dag. In de ochtend staat balbeheersing en schieten op het programma. ’s Avonds is de teamtraining. Daarnaast staan we nog twee keer per week in de fintessstudio.

Hebben jullie als team bepaalde rituelen?

We hebben onze teamhustle voor de wedstrijd. Het team beweegt zich acht keer heen en weer en roept dan de Nördlingense stadsspreuk „So, G´sell, so!“.

Hoe motiveren jullie je voor de wedstrijd?

We pushen ons tijdens de training en willen iedere wedstrijd winnen. Wanneer je als team onderschat wordt, is dat de grootste motivatie om de tegenstander het tegendeel te bewijzen.

Hoe vieren jullie een overwinning?

Na de wedstijd applaudisseren we met onze fans in de hal. ’s Avonds hebben we dan met het team een feestje.

Wat betekend owayo voor jullie?

owayo is sinds 2008 onze partner in de 1ste klasse, daar zijn wij zeer trots op. De kwaliteit is voortreffelijk. We zijn samen door goede en slechte tijden gegaan.

Wat vinden jullie van de shirts?

De shirts zijn zeer aangenaam om te dragen. Daarnaast houden we van ons speciale design met het stadsaanzicht van Nördlingen. Als bijzondere highlight heeft ieder van ons zijn eigen nationale vlag op het shirt. Dat is voor ons iets speciaals.