Christoph Strasser

Christoph Strasser Ultracycling

Als meervoudig Race Across America winnaar breekt Christoph alle records. De ultra cyclist laat daarmee zien dat niet alleen de oude rotten in het vak, maar ook jonge, gemotiveerde wielrenners succes kunnen boeken bij wedstrijden met extreem lange afstanden. We zijn er trots op dat we Christoph bij zijn carriere mogen begeleiden en hopen op een jarenlange samenwerking.

Profiel

Profiel

Geboren
1982 in Kraubath/Oostenrijk

Discipline
Ultracycling

Overzicht geboekte successen

Overzicht geboekte successen
24h Road wereldrecord 2015

1e plaats Race Across America 2011, 2013, 2014, 2017, 2018 et 2019

1e plaats Race Around Austria 2014, 2015, 2016 en 2018 (Challenge)

Wereldkampioen 24h individuele tijdrit 2016

Wereldrecord Trans-Australia Sydney-Perth 2017

1e plaats individuele 24-uursrace Borrego Springs 2018

1e plaats in de Race Around Australia 2019 voor duoteams

Christoph, vertel in het kort hoe je in de wielersport terecht gekomen bent…

In mijn vrije tijd speelde ik al regelmatig voetbal en reed ik graag op mijn mountainbike. Op een gegeven moment las ik was over de Race Across America. Dat leek me een prachtige ervaring, dus besloot ik er ooit aan te willen deelnemen. Na mijn studie boekte ik steeds meer ‘kleine’ successen en stond ik voor het eerst op podia, onder andere bij twee 24-uursraces. Ik werd steeds professioneler en het doel om eerdaags aan de RAAM mee te doen werd steeds concreter. In het begin had ik weliswaar geen zekerheden en weinig sponsoren, maar ik had wel veel tijd om te trainen. Bij mijn eerste deelname aan de RAAM in 2009 moest ik halverwege opgeven, omdat ik ziek werd. Voor mij was echter al duidelijk dat ik het nogmaals wilde proberen. Na mijn eerste winst wist ik het zeker: aan deze sport wil ik mij voor lange tijd binden. Ik ben toen steeds uitdagendere doelen voor mezelf gaan stellen.

Wat zijn je doelen? In de sport en in het leven?

Het is en blijft mijn levensdoel om van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken. Ik geniet er van dat ik kan leven van hetgeen ik zo graag doe: lange afstanden fietsen. In mijn presentaties probeer ik mijn enthousiasme aan mijn publiek over te dragen en hen te motiveren doelen te stellen en aan zichzelf te werken. Ik geloof er namelijk in dat je alleen kunt weten waar de reis je heen brengt als je een duidelijk doel voor ogen hebt. Alleen zo kun je op lange termijn gelukkig zijn.

Wat waren je grootste successen?

Mijn grootste succes was definitief de derde overwinning bij de Race Across America. Niet alleen omdat ik een recordtijd van 7d:15:56min neerzette, maar vooral omdat ik zonder directe druk van mijn concurrenten tot aan de finishlijn alles heb gegeven.

In welk gebied fiets je het liefst?

Zeker niet in de USA, want daar is het me te druk en te warm. Maar thuis in de Oostenrijkse Steiermark heb je erg veel mooie plekken. In Spanje zijn ook een paar trainingskampen waar ik ontzettend kan genieten.

Wat onderneem je graag als je niet aan het fietsen bent?

Ik eet ontzettend graag! Als ik dan eindelijk vol zit, wat best even kan duren, lees ik graag of spreek ik wat af met mijn vrienden.

Wat betekent owayo voor je?

owayo is voor mijn veel meer dan een ‘normale sponsor’. Veel meer zie ik hen als een trouwe begeleider. Al vele jaren worden al mijn wensen vervuld. Bovendien zien we elkaar regelmatig, organiseren we elk jaar gezamenlijk een presentatie in Regensburg, mag ik meehelpen bij de ontwikkeling van nieuwe producten en staan ze ook in zware tijden achter me. Als mijn prestaties eens tegenvallen, haken sommige sponsoren af. Owayo is mij in dat soort tijden altijd trouw gebleven. Ik merk dat ik als mens gewaardeerd word en niet slechts als uitdrager van het merk gezien word.

Wat is je lievelingsproduct/wat zijn je lievelingsproducten van owayo en waarom?

Ik vind de softshelljacken een van de beste producten. Mijn team draagt die, zodat we allemaal in een passende outfit rondlopen. Ik vind de jacken zeer comfortabel en hoogwaardig. Bovendien kun je ze met een individuele naam bedrukken.