Kölner Haie

Kölner Haie IJSHOCKEY

De Kölner Haie behoren tot de top van de Duitse ijshockeyliga (DEL) en zijn ook in Europa een van de bekendste namen. IJshockey heeft een lange traditie in Keulen, want de sport wordt als sinds 75 jaar in de Domstad bedreven. Het succesverhaal van de Kölner haie begon 43 jaar geleden toe de KEC in 1972 opgericht werd. Tot 2015 werden de Haie acht keer Duits Kampioen (voor het laatst in 2002) en stonden ze acht keer in de Playoff-finale (voor het laatste in 2014). In 2004 won Keulen de nationale bekerwedstrijd. Internationaal boekte Keulen winsten in de Spengler-Cups in Zwitserland (1999) en de Tatra-Cup in Slowakije (2011). Daarnaast boekten ze successen met enkele medailles bij de Europacup (zilver in 1985 en 1996, brons in 1989). Moritz Müller speelt sinds seizoen 2002 voor de KEC. Allereerst als opkomend talent bij het DNL-Team en sinds 2003/2004 als deel van het profteam. Sindsdien is Mo een vast bestanddeel van het Haie-Team. Vanaf het seizoen 2015/16 is hij bovendien teamkapitein.

Profiel

Profiel

Opgericht
1972

Klasse
Deutsche Eishockey Liga (DEL, hoogste klasse)

Overzicht geboekte successen

Overzicht geboekte successen
Duitse kampioen
1977, 1979, 1984, 1986, 1987, 1988, 1995, 2002

Winnaar Duitse beker
2004

Winnaar Spengler-Cup
1999

Hoe vaak trainen jullie en hoe ziet een typische training er uit?

Tijdens het speelseizoen trainen we bijna dagelijks tussen 9 en 13 uur. We beginnen met een off-ice training, ofwel warming-up en krachttraining. We werken veel met halters en doen aan Olympisch gewichtheffen. Tussen 10.15 en 11.30 gaan we het ijs op. Daar worden vooral tactische oefeningen en tweekampen uitgevoerd. Na de training zijn er verschillende mogelijkheden voor de cool-down: rekken en strekken, sauna, pool of een behandeling bij het fysio-team.

Hebben jullie als team bepaalde rituelen?

Als team hebben we geen speciale rituelen, hoewel het lastig is een grens te trekken tussen rituelen en routine. Een paar van onze jongens heeft wel bepaalde rituelen, maar die zijn persoonlijk en verraad ik daarom niet ;)

Hoe motiveren jullie je voor een spel?

We spreken voor elk spel met elkaar in de cabine. We verduidelijken de situatie, stellen ons in op de tegenstander en motiveren elkaar dan nog wederzijds voordat we het ijs op gaan.

Hoe feesten jullie na een overwinning?

Aangezien de agenda met 52 voorrondes relatief goed gevuld is, blijft er veelal weinig tijd over om te feesten. Na een overwinning is de stemming in de kleedkamer natuurlijk uitgelaten. Maar veel meer dan een hoop uitgelaten gebrul vindt meestal niet plaats.

Wat betekent owayo voor jullie?

Ik ken owayo al vele jaren als producent van sportkleding. Het merk is veelgezien en wordt gedragen door een groot aantal teams. Als officiële sponsor bij de Kölner Haie zijn ze al geruime tijd een betrouwbare, snelle en sterke partner.

Wat waarderen jullie aan de shirts?

De shirts zijn zeer robuust. IJshockey is immers een zeer intensieve sport. Desondanks vind ik ze zeer licht en prettig te dragen. De smalle uitsnit bij de mouw rondom de handschoen bevalt mij persoonlijk goed.