Kevin Sciboz

Kevin Sciboz Ice Cross Downhill

Ice Cross Downhill is een spannende en fascinerende sport. Schaatsers gaan in ijshockeyuitrusting door een tijdelijk opgebouwde halfpipe-achtige ijbaan snel naar beneden en nemen het daarbij tegen elkaar op. De baan is tot 600m lang, met vele hobbels, scherpe bochten, jumps en hindernissen. De wereldkampioenschappen worden in grote Noord-Amerikaanse en Europese steden verreden. De ijsbanen waarover we naar beneden rijden worden voor de wedstrijd tijdelijk opgebouwd en later weer afgebroken. De Zwitser Kevin Sciboz is van kind af aan al met sport bezig, hij heeft voetbal gespeeld, gezwommen, geskied, hardgelopen en basketbal geprobeerd voordat hij via ijshockey bij Ice Cross Downhill terecht is gekomen. Kevin ziet in zijn sport de ideale combinatie van schaatsen en adrenaline. Zijn succesvolle debut kwam als 25-jarige bij de Rider’s Cup in Wagrain en sindsdien wordt hij race na race beter.

Profiel

Profiel

Geboren
1991

Discipline
Ice Cross Downhill

Kevin, vertel in het kort hoe je bij Ice Cross Downhill terecht gekomen bent…

Ik heb vanaf mijn 13e ijshockey gespeeld en extreme sports hebben mij altijd al gefascineerd. In 2009 en 2013 heb ik de Ice Cross Downhill wereldkampioenschappen in Lausanne gezien en wilde dat direct ook zelf doen. Na mijn studie ging ik in 2016 naar Oostenrijk, om deel te nemen aan de Rider’s Cup in Wagrain en Ice Cross Downhill eens uit te proberen. Door de goede resultaten daar kon ik mij direct kwalificeren voor de wereldkampioenschappen. Ik ben momenteel bezig met mijn tweede seizoen in de wereldbeker.

Wat zijn je doelen? In de sport en in het leven?

Ik ben het eerste seizoen als 90ste op de wereldranglijst geeindigd. In mijn tweede seizoen wil ik de top 50 halen.

Wat waren je grootste successen?

De bronze medaille bij de eerste wedstrijd van het seizoen 2017-2018 in Oostenrijk.

Waar beoefen je je sport het liefst?

Voor deze sport zijn er geen vaste banen waar we op kunnen trainen. Deze worden enkel tijdelijk voor wedstrijden opgebouwd. Daarnaast wisselen we voor iedere training en wedstrijden van land. Mijn voorkeur gaat uit naar de VS en Canada, de sport heeft daar meer bekendheid en wordt er beter ondersteund. De evenementen zijn daar ook simpelweg groter.

Wat onderneem je graag als je niet aan het trainen bent?

Ik breng veel tijd door met mijn vriendin Anaïs Morand (zij doet ook aan Ice Cross Downhill). Daarnaast ben ik leidinggevende bij een firma welke tijdelijke en vaste ijsbanen opbouwd.

Wat betekent owayo voor je?

owayo is een premium producent van sportkleding en biedt veel mogelijkheden bij het ontwerpen van mijn shirts.