Hannes Hotter

Hannes Hotter Motocross

Hannes is ongetwijfeld een van de toekomstige Oostenrijkse sterren in de motorcross. Zijn bevlogenheid begon al met 6 jaar oud, toen hij door de velden rond zijn ouderlijk huis reed. Inmiddels maakt hij deel uit van het KTM KINI-team en werkt zich naar de top.

Profiel

Profiel

Geboren
1999 in Tirol/Oostenrijk

Discipline
Motocross/Klasse MX2 (in de Oostenrijkse Motocross)

Overzicht geboekte successen

Overzicht geboekte successen
9e plaats bij de Oostenrijkse kampioenschappen in 2015, categorie 85cc

Beste Oostenrijker en 17e plaats in het klassement bij de ADAC MX Master 2014, categorie 85cc

4e plaats bij de Oostenrijkse kampioenschappen in 2014, categorie 85cc

Hannes, hoe ben je in de wereld van de motocross terecht gekomen?

Mijn vader reed ook motocross en heeft me van jongs af aan meegenomen. Voor mijn 5e verjaardag kreeg ik een 50cc machine en ben daarmee gaan oefenen in de velden bij mijn ouders thuis. Toen was voor mij al duidelijk: ik wil wedstrijden gaan rijden. Toen ik 7 jaar oud was reed ik mijn eerste race en twee jaar later werd ik tweede bij de Alpencup.

Wat zijn je doelen? In de sport en in het leven?

Op het gebied van sport wil ik dit jaar (2016) bij de Europese kampioenschappen in de top 15 eindigen. Ik verheug me bovendien op de Alpencup in juni. Daarnaast wil ik aan de sport- en handelsschool mijn kennis over de economie vergroten.

Wat doe je graag als je niet op de motor zit?

Ik woon in de bergen en ben in een paar stappen onderaan de skilift. Ik ben dan ook een fervent skiër. Daarnaast vind ik hardlopen en wielrennen erg leuk – ook in de bergen, natuurlijk.