Fabian Costa

Fabian Costa MTB Cross Country

Als je met Fabian spreekt, merk je dat de jonge Oostenrijker leeft voor zijn sport. Hij spreekt dan geestdriftig over het vrije gevoel en de mogelijkheid plekken te bereiken die je te voet of met de auto nooit zult zien. Tegelijkertijd houdt hij er van wedstrijden te rijden. Bij mountainbike cross country slaat hij zich met een pols van 180 slagen per minuut gedurende 90 minuten door een parcours. Zelfverzekerd begint hij nu aan zijn nieuwste project: zijn solo MTB-carrière.

Profiel

Profiel

Geboren
1994 in Haiming/Oostenrijk

Discipline
MTB Cross Country

Fabian, vertel in het kort hoe je in de wielersport terecht gekomen bent…

Ik ben opgegroeid met twee broers in een door sport gedreven familie en midden in de Alpen. In de winter hebben we altijd geskied, in de zomer zaten we op de fiets. Toen ik 8 jaar oud was nam ik deel aan mijn eerste wedstrijd. Op een gegeven moment heb ik mijn eerste regionale wedstrijd gewonnen. Vanaf dat moment was ik gefascineerd door het mountainbiken.

Wat zijn je doelen? In de sport en in het leven?

In de herfst ben ik begonnen met een studie rechtswetenschappen aan de universiteit van Innsbruck, omdat ik naast de wielrensport ook mentaal uitgedaagd wil worden. Een diploma halen voor de studie is mijn doel naast de sport. Binnen de sport is het mijn doel om op korte termijn weer aan internationale wedstrijden mee te doen, waaronder de Europese- en Wereldkampioenschappen. Daarnaast wil ik bij de nationale kampioenschappen bij de beste drie zijn. Op lange termijn zijn de Olympische spelen mijn droom.

Wat waren je grootste successen?

In het seizoen 2015 was dat de tweede plek bij de Oostenrijkse nationale kampioenschappen. Ik had een zware tijd achter de rug en dat resultaat heeft me weer terug op de been gebracht. Bovendien werd ik 3e bij de Oostenrijke nationale kampioenschappen in XCE Eliminator.

In welk gebied fiets je het liefst?

Natuurlijk is dat thuis bij mij in het Ötztal!

Wat onderneem je graag als je niet aan het fietsen bent?

Ik leer koken en bak daarnaast af en toe. Ik ben bovendien een echte koffieleut en maak graag zelf een heerlijke cappuccino.

Wat betekent owayo voor je?

owayo betekent innovatief design en hoogste kwaliteit voor mij.

Wat is je lievelingsproduct/wat zijn je lievelingsproducten van owayo en waarom?

Mijn lievelingsproduct is het windjack. Dat is extreem licht en kun je gemakkelijk meenemen in de pocket van het wielershirt. En het houdt me lekker warm.