BIKE Junior Team

BIKE Junior Team Wielrennen

Het succesverhaal van de jeugdteams begint in 2010 in samenwerking met het vakmagazine „BIKE“. De succesreeks van het BIKE – jeugdteam begint met de eerste en tweede plaats in het Duitse nationale U17 – kampioenschap, en gevolgd door het winnen van het U15 Europees kampioenschap. Verdere binnen- en buitenlandse successen volgen in verschillende leeftijdsklassementen voor zowel dames als heren. Bij het ondersteunen van jonge talenten die zich al sinds 2003 in de kijker hebben gespeeld bij oud- Transalp winnaar Christoph Listmann en proftrainer Erik Becker, werkt het BIKE- team nauw samen met de profs van het BULLS-team. De jongere generatie heeft vooral van deze bron aan ervaring veel profijt. Naast know-how en wedstrijdmentaliteit biedt de samenwerking de meest ambitieuze jonge renners de juiste ondersteuning voor een entree tot de wereldelite. Met de slogan ` Ride clean!` benadrukt het team hun anti-dopingstandpunt en zorgt daarmee in het kader van faire talentontwikkeling voor duurzame transparantie op dit gebied.
Het interview namen wij af met teamcaptain Pirmin Siegel (U23).

Profiel

Profiel

Opgericht
2004

Discipline
Mountainbike

Overzicht geboekte successen

Overzicht geboekte successen
in verschillende leeftijdsgroepen:

DM: plaats 8 In Windhaag in een UCI-wedstrijd in het eliteklassement: plaats 10

Bundesliga Gedern: plaats 4

4e plaats in de beloftenselectie (NWS: Jeugdbundesliga) in Gedern

Plaats 2 NWS Gedern

Plaats 6 NWS slalom Hausach

Plaats 8 NWS slasom 8

Hoe ben je in de wielersport terechtgekomen, en hoe is het BIKE Junior Team ontstaan?

Door fietstochten met familie ben ik langzaam in de fietswereld terechtgekomen. Na een tijd sloot ik me aan bij de MTB-vereniging in Weilheim, waarop ik vervolgens met 11 jaar mijn eerste wedstrijd reed.
Met 12 jaar oud was ik op BIKE- jeugdkamp in Sankt Englmar, en daar werd ik door Gerhard Döhl in het BIKE Junior Team opgenomen. Ik rijd inmiddels sinds de U15 voor het BJT.

Wat zijn je persoonlijke doelen, zowel in sport als in het leven?

Sport: Grenzen verleggen, Wereldcup rijden, en aan de Cap Epic in Zuid-Afrika starten.
leven: Momenteel wil ik me op het succes in mijn studie voor Economisch Ingenieur richten.

Wat doe je graag als je niet op de fiets zit?

Mijn Schwalbe restaureren of chillen.

Hoe vaak train je, en hoe ziet die training eruit?

In de winter veel basistraining en fitness. In de zomer eerder wedstrijdspecifieke trainingen, normaal gezien 5 of 6 dagen, met een totaal aan 13 – 15 uur per week.

Wat is je favoriete regio om te rijden?

De Trails in de Schwäbischen Alb en de regio rondom Stellenbosch in Zuid- Afrika.

Hoe motiveren jullie voor een wedstrijd?

Ik heb daar eigenlijk geen extra motivatie nodig. Ik train heel veel, en kijk gewoon uit naar de races. Dan kan ik die krachtopbouw eindelijk een uitweg geven.

Wat betekent owayo voor jou?

owayo is voor ons een fantastische partner. Eindelijk hebben we goede fiestkleding, waarmee we ook in de winter zonder koukleumen kunnen trainen.

Wat waardeer je extra aan onze shirts?

Ze passen perfect op het lichaam, en dragen prettig. Voor elk weertype hebben we de passende kleding. We gebruiken de owayo-kleding sinds een jaar praktisch dagelijks, en de uitrusting ziet er nog steeds als nieuw uit.