Adler Mannheim

Adler Mannheim IJSHOCKEY

De Adler Mannheim staan bovenaan in de eeuwige ranglijst en kunnen gelden daarom als één van de succesvolste Ijshockey vereniging geroemd worden. In totaal zijn 7 landskampioenschappen gewonnen, waarvan de laatste in 2015 was. In 2003 en 2007 nam Mannheim de nationale beker mee naar huis. Het succes van de Adlers, die sinds 2010 in owayo shirts spleen, is deels te danken aan hun enthousiaste fans. Manneheim is een stad dat ijshockey ademt. Daarom voelen niet alleen de 7000 seizoenskaarthouders de kippenvel opkomen wanneer door de SAP-Arena „It’s hockey time“ wordt geschreeuwd maar ook de echte Mannheimer voelt het. De vragen en antwoorden zijn gesteld aan en gegeven door Adler aanvoerder Christoph Ullmann.

Profiel

Profiel

Opgericht
1938 (Mannheimer ERC)
Sinds 1994 als Adler Mannheim

Klasse
Deutsche Eishockey Liga (DEL, hoogste klasse)

Overzicht geboekte successen

Overzicht geboekte successen
Duitse kampioen
1980, 1997, 1998, 1999, 2001, 2007, 2015, 2019

Winnaar Duitse beker
2003, 2007

athleten_mannheim_erfolge3

Hoe vaak trainen jullie en hoe verloopt een training?

Maandag is onze enige vrije dag, elke andere dag staat er wel een training of wedstrijd gepland. De dag start voor iedere speler om 9 uur voor een kracht en conditieetraining. Rond het middaguur gaan we voor 60 á 75 minuten het ijs op. Aansluitend is er een cool-down sessie: Uitlopen en rek en strekoefeningen. Wie zin heeft of wil gaat daarna nog in de sauna of laat zich door de fysiotherapeut behandelen. De focus bij het trainen ligt ook deels op het verbeteren van onze eigen tactiek en het voorbereiden op onze opkomende tegenstander.

Heeft het team bepaalde rituelen?

Nee, zoiets hebben wij eigenlijk niet. Enkele spelers hebben wel hun eigen rituelen voor een wedstrijd. Één teamgenoet trekt bijvoorbeeld, altijd eerst zijn linkere schaats aan. Vele teamgenoten hebben voor de wedstrijd muziek hun koptelefoon op en luisteren naar muziek. Dat is op een bepaalde manier ook een ritueel geworden.

Hoe motiveren jullie elkaar voor een wedstrijd?

Voor elke wedstrijd hebben we een uitgebreide analyse over de tegenstander. Deze tactische voorbereiding is zeer belangrijk voor ons. De trainer houd kort voor de wedstrijd natuurlijk altijd een motiverend praatje. Vaak zeggen enkele spelers nog een paar extra, motiverende, woorden voorhet gehele team.

Hoe wordt een overwinning gevierd?

Wij geniet ontzettend na een overwinning. Goed vieren doen we dan weer niet, voornamelijk omdat de volgende wedstrijd weer snel voor de deur staat en wij goed in vorm moeten blijven. Geheel volgens het motto: Na de wedstrijd is voor de wedstrijd.

Wat betekent owayo voor jullie?

Het owayo shirts is, zoals ze zeggen, het mooiste pak in onze kledingkast. Wanneer ik voor de wedstrijd in de kleedkamer kom en onze shirts hangen netjes, naast elkaar in de kleedkamen dan krijg ik elke keer weer kippenvel.

Wat waardeer je het meest aan jullie shirts?

Onze huidge shirts zijn niet vergelijkbaar met wat wij jaren geleden droegen. De kwaliteit bied in mijn ogen alles wat ik zoek. Ik heb absoluut geen wensen meer en voor een wedstrijd zijn wij perfect aangekleed. Ook ons design is elk jaar klassiek mooi. Dat merk je ook aan het feit dat de shirts zeer geliefd bij onze fans zijn.