Hendrik Becker

Hendrik Becker Triatlon

Triatleten staan erom bekend enorme prestaties neer te zetten op lange afstanden. Hendrik tilt dat nog eens naar een hoger niveau. Al meer dan 15 jaar boekt hij constant successen. Hij werd 70 keer winnaar bij een totaal van ruim 200 wedstrijden. We zijn zeer trots en blij dat hij deel van de owayo familie uitmaakt.

Profiel

Profiel

Geboren
1980 in Regensburg/Duitsland

Discipline
Triatlon

Overzicht geboekte successen

Overzicht geboekte successen
Meer dan 200 wedstrijden waarvan 70 winsten

Duitse amateurstitel 2014

3e plaats triatlon in Gießen (finale van de 2e Bundesliga)

3e plaats triatlon in Schweriner Schloß (2e Bundesliga)

Vertel in het kort hoe je met triatlon bekend geraakt bent…

In 1999 zag ik een uitzending over de Ironman Hawaii op TV. Ik deed in die tijd op school veel aan sport en was zo gefascineerd door deze sport, dat ik mijn spaargeld, dat eigenlijk voor een computer bedoeld was, in een racefiets gestoken heb.

Wat zijn je doelen?

Ik wil hard aan mezelf blijven werken, wil sneller worden en grenzen verleggen. Mijn lievelingscitaat luidt: “Wie ophoudt zich doelen te stellen, houdt op goed bezig te zijn”.

In de sport en in het leven?

Ik wil nog 3-4 jaar succesvol blijven sporten. Daarna zal ik vermoedelijk mijn energie in het ‘normale’ beroepsleven steken – bij voorkeur in een bedrijf dat zich met sport bezighoudt.

In welk gebied fiets/loop je het liefst?

Dat kan ik niet zo ongedifferentieerd zeggen… Ik heb veel gezien van de wereld en heb in verschillende trainingskampen op ongelooflijk mooie plekken mogen zijn. Als natuurliefhebber ben ik graag in unieke omgevingen, waaronder het Odenwald en Mallorca. Op het moment ben ik veel in het Beierse Woud, waar ik het ook prachtig vind.

Wat onderneem je graag als je niet aan het fietsen bent?

Meestal eten, slapen of luieren. Als ik voldoende tijd heb ga ik graag naar de bioscoop of naar een pretpark.

Wat betekent owayo voor je?

Ik ben ongelooflijk trots dat ik deel van de owayo familie uitmaak, want het is een sympathiek en tegelijkertijd professioneel bedrijf. De kwaliteit van de producten spreekt voor zich.

Wat is je lievelingsproduct/wat zijn je lievelingsproducten van owayo en waarom?

Eigenlijk is het complete assortiment top – van de overschoenen, tot de shorts en de koerspetten. Mijn lievelingsproduct is echter het softshelljack voor op de fiets. Dat is heerlijk zacht en zorgt dat ik zelfs bij storm en regen naar buiten ga om te trainen. De 3D configurator maakt het mogelijk alle designwensen te vervullen.