Elmar Daubenmerkel

Elmar Daubenmerkel Triatlon, Fell running

In 1991 begon Elmar aan zijn eerste triatlon. Sindsdien kan hij niet genoeg krijgen van het kippenvel dat een wedstrijd bij hem oproept. Elke week traint hij 30 tot 35 uur. Het hoogtepunt in zijn carrière beleefde hij bij de Ironman op Hawaii. Wij hebben het grootste respect voor de vele wedstrijden en trainingen die hij al achter de rug heeft en zijn er trots op dat hij al sinds bedrijfsstart deel van onze atletenfamilie is.

Profiel

Profiel

Geboren
04.11.1968 in Kemnath/Duitsland

Discipline
Triatlon, fell running, MTB

Overzicht geboekte successen

Overzicht geboekte successen
1e plaats bij de Deutsche Meisterschaft Mitteldistanz Triathlon

3 e plaats bij de Deutsche Meisterschaft Berglauf

Succesvolle deelname aan de Ironman Hawaii 2005

9:02 h bij een Ironman

1e plaats bij de Jura Cross Cup

Vertel in het kort hoe je in de wielersport respectievelijk triatlon terecht gekomen bent…

Mijn vriend Wolfi vroeg mij: „Hey, over 4 weken vindt een triatlon in Weiden (DE) plaats, doe je mee?” Ik zei: “Wat is dat? O.K., ik doe gewoon mee!“ Dat was in 1991.

Wat zijn je doelen? In de sport en in het leven?

Ik wil zo lang mogelijk blijven sporten en daarbij fairness en bescheidenheid bewaren. Ik wil graag een voorbeeld zijn voor mensen en tegelijkertijd een goede mix tussen familie en sport vasthouden.

In welk gebied fiets je het liefst?

Thuis in Beieren vind ik de dalen rond de Naab, Regen en Donau als ook de Jurasteig voor het mountainbiken erg mooi. Verder van huis vind ik Emilia Romagna en Sicilië erg mooi.

Wat onderneem je graag als je niet aan het fietsen bent?

In mijn kelder ligt altijd wel een onderdeel klaar dat nog niet aan een fiets gemonteerd is!

Wat betekent owayo voor je?

owayo is sinds jaar en dag mijn tweede huid op de fiets en tijdens het hardlopen. Bovendien is het een bedrijf dat de wensen en eisen van jonge sporters serieus neemt. Ze zijn werkgever voor jonge en dynamische mensen met een bewustzijn voor trends.

Wat is je lievelingsproduct/wat zijn je lievelingsproducten van owayo en waarom?

Inmiddels draag ik bijna uitsluitend wielershirts van owayo. Ze hebben een mooie pasvorm en duurzame pockets (ik prop mijn spullen er meestal nogal hardhandig in). Bij het hardlopen draag ik graag een dun, lichtgewicht shirt. Dat is amper voelbaar en blijft mooi droog.